Četiri mala koncerta savremene muzike: “2K+Ventil label showcase concerts”

Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski” u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 kroz svoj Program 2K+ predstavlja četiri mala koncerta savremene muzike pod nazivom “2K+Ventil label showcase concerts” koji će biti održani u subotu, 11. septembra 2021. godine, u Omladinskom centru “CK13”, Vojvode Bojovića 13.

Događaj se organizuje u saradnji sa klubom Drugstore, Beograd.

Ulaz je besplatan.

 

Ventil Records je bečka diskografska kuća osnovana 2015.

Fokusirajući se na avanturu u savremenoj muzici, Ventil Records radi i na promovisanju i na realizaciji jedinstvenih umetničkih projekata.

Etiketu Ventil predstavićemo sa četiri solo performansa: kœnig, Isabella Forcinitti, Coco Bechamel, Kutin. Svako od njih je nova priča za sebe u savremenom zvuku, neko i u glasu, video i audio informacije mogu se pronaći u linkovima ispod.

Prvobitno limitirana na umetnike iz rastuće eksperimentalne muzičke scene u Beču, etiketa privlači sve veću međunarodnu pažnju, pa pristižu i međunarodna izdanja. Dosadašnji katalog čine priznati izvođači kao što su Asfast, Lukasa Konig, Peter Kutin, Robin Sharafi, Maja Osojnik, Katharina Ernst, Schtum.. Svi su prisutni na međunarodnoj sceni, u labavom rasponu od noise – freejazz – soundart.

Ventil na nemačkom znači ventil, naravno – uređaj koji ispušta pritisak kada se otvori; a “pritisak”, kažu u Ventilu, pritisak je otpor ograničenom prostoru.

http://ventil-records.com

https://ventil-records.bandcamp.com

LINE UP / Nastupi:

Kœnig, solo

Lukas Koenig predstaviće trake sa svojih poslednjih izdanja MESSING (Ventil-Records) i ‘BUFFERING SINAPSIS’ sa OPAL-TAPES.

Lukas Koenig je internacionalno priznat bubnjar; nastupa na noise i jazz festivalima širom planete. Sarađuje sa nizom umetnika kao što su Moormother, Julian Desprez, Audrei Chen, Shahzad Ismaily..

https://lukaskoenig.com/videos/

https://lukaskoenig.com/about/

 

KUTIN, solo

Peter Kutin postavlja intenzivan performans Audio-Light-Feedback live, sa njegovog poslednjeg izdanja ACHRONIE. Ukrštanje žanrova na Kutinov način prikazano je na velikom broju festivala, poput Berlinala, Impultanzfestival-a za savremeni ples, Viener Festvochen, Media Biennales, ili u klubovima kao što su Mutabor, 2Dais-Art, Mutek.

Godine 2019. dobio je nagradu Ars Electronica Golden Nica za svoju kinetičku kompoziciju TORSO#1

http://kutin.klingt.org/

 

ISABELLA FORCINITTI, solo

Snažan, vešt, moćan i svež glas unutar elektronske muzičke scene kojom dominiraju muškarci.

Dok izaziva zvučne mogućnosti Buchla modularnog sintisajzera, ona u skokovima oslobadja tokove misli na marginama nepoznatog. Možda kao Ladik Katalin.

Rođena u Južnoj Italiji, živi u Beču.

https://www.instagram.com/isab_for/

 

COCO BECHAMEL, solo

Vokal i elektronika.

Carolina Preuschl je jednostavno nepredvidljiv izvor inspiracije dugi niz godina. Nekontrolisano i briljantno; duhovito i brzo kao fabrika za proizvodnju fora. Možda novi žanr.

https://www.okto.tv/de/oktothek/episode/20179