КОНКУРСИ

Конкурс за доделу Књижевне награде Милица Стојадиновић Српкиња за 2016. годину

 

Завод за културу Војводине, према одредбама  Правилника о додели  Књижевне награде „Милица Стојадиновић Српкиња“, расписује:

КОНКУРС

Завод за културу Војводине, расписује Конкурс за доделу Књижевне награде „Милица Стојадиновић Српкиња“. Награда је установлјена као јавно признање песникињи, за књигу поезије  објавлјену на српском језику, између два Књижевна сусрета „Милици у походе“, односно од 1. новембра 2015. до 1. октобра 2016. године.

Конкурс је отворен до 1. октобра 2016. године. Заинтересовани доставлјају пет примерака књиге на адресу: Завод за културу Војводине, 21000 Нови Сад, Војводе Путника 2, с назнаком „За Књижевни конкурс МСС“.

Примерци доставлјених књига не враћају се аутору, односно предлагачу. Уз књиге, неопходно је доставити кратак ЦВ аутора.

Одлуку о награђеној збирци и лауреаткињи доноси петочлани жири награде „Милица Стојадиновић Српкиња“, а награда се састоји од новчаног дела, промоције у Заводу за културу Војводине у оквиру манифестације „Милици у походе“ у текућој години, као и објавлјивања нове збирке награђене ауторке у издању  Завода за културу Војводине у Едицији „Милици у походе“ за наредну истоимену манифестацију.