Перманентни антифестивал савременог звука 2К+ представља контрабасисту и композитора Александра Габриса који ће одржати соло концерт у холу Заводу за културу Војводине, на којем ће извести сопствене композиције као и дела савремених композитора писана за контрабас (и за њега самог)  као што су Michel Roth, Thomas Wally, Iannis Xenakis i Zbigniew Karkowski.

Александер Габрис је вишеструко награђивани контрабасист и композитор. Наступа као солиста истовремено у ансамблима Klangforum Wien, Ensemble Modern, pre-art soloists, Collegium Novum Zürich, Ensemble Musikfabrik, Österreichisches Ensemble für Neue Musik, Ensemble Aventure, X-Quartett or MW2, Ensemble Phœnix Basel. Основао је Удружење контрабасиста у Пољској, води freagroup studio за полимедијалне и паратеатарске акције.

Као композитор, Габрис се фокусира на разноврсне камерне ансамбле, електронску музику, инструментални театар и импровизацију у мултимедијалном контексту. Експериментише са идејом прожимања уметности: укључује елементе глуме, плеса, филма, поезије, разне реквизите и елементе простора у својим композицијама.

Концерт почиње у 20 часова, уз слободан улаз.