КОНЦЕРТ ПЈЕРА БАСТИЈЕНА У СТУДИЈУ “М”

08.10.2016.

Пјер Бастијен (PIERRE BASTIEN), француски музичар, композитор, градитељ инструмената и читавих инструментаријума, дугогодишњи вредни и дискретни чинилац савремене авангардне светске музичке сцене, наступиће у суботу, 8.октобра у Студију “М”.

Концерт организује Завод за културу Војводине кроз Програм 2К+ /  перманентни антифестивалски програм који публици представља радове композитора савремене класичне музике, савремене електронске сцене али и електро-акустичке и импровизаторске пројекте.

Пјер Бастијен ће наступити са својим преносивим (портабл) механичким оркестром, који је наравно сам направио, свирајући притом и  трубу, која је његов основни музички инструмент. Перформанс који ће бити изведен носи назив „Тихи мотори“ (Qуиет Моторс).

Бастијен је већ 30 година на светској сцени, путем соло пројеката и разних колаборација, увек праћен својим музичким машинама. Прву је пројектовао давне 1977, а први оркестар 1986. – Меканиум (Мецаниум) који се састојао од ансамбла аутомата који су на електромоторни погон свирали акустичне традиционалне инструменте из целог света. До сада је створио неколико оркестара и неизбројиво много музичких инструмената.

Објавио је десетине грамофонских плоча и компакт дискова, а своје музичке инсталације и скулптуре је, поред употребе на концертима, излагао као уметничка дела на изложбама.

Карте по цени од 300 динара продаваће се на улазу у Студио М од 19 часова а концерт почиње у 21 час.