Конкурс за доделу награде „Медијакулт“

 

Позивамо вас да учествујете са вашим ТВ емисијама о теми „Интеркултурална комуникација у Војводини” у оквиру Заводовог пројекта „Медијско обликовање културног идентитета Војводине” на Конкурс за избор најбоље ТВ емисије „Медијакулт”.

На Конкурсу могу учествовати све телевизијске продукцијске куће у Војводини које своје емисије конкурентне у оквиру теме „Интеркултурална комуникација у Војводини” доставе Заводу за културу Војводине, Војводе Путника 2, Нови Сад до 13. октобра 2017. године.

Све пријављене радове прегледаће жири у чијем ће саставу бити угледни познаваоци ТВ стваралаштва, а 17. новембра 2017. године ће у Новом Саду, по пети пут бити уручена награда „Медијакулт” коју  Завод за културу Војводине сваке године додељује ауторима најбоље ТВ емисије о теми из области „Интеркултуралне комуникације”.

Пројекат „Медијско обликовање културног идентитета Војводине” има за циљ да афирмише и подржи креативно телевизијско стваралаштво из области културе, унапреди сарадњу Завода са медијским кућама у Војводини и допринесе унапређењу интеркултуралне комуникације у Војводини.

Награда се састоји од дипломе и новчаног дела.

Пропозиције конкурса:

  1. Право учешћа имају емисије реализоване у 2016. и током 2017. године. Ако до учешћа на конкурсу нису емитоване, аутор то треба да нагласи у пријави.
  2. Право учешћа имају аутори са простора Војводине. Емисије могу бити на српском језику, а ако су на мањинским језицима потребно је да буду титловане на српском језику. Емисије могу трајати најмање 10, а највише 30 минута.
  3. Сваки конкурсни пакет мора садржати снимак ТВ емисије у “DVD” формату у три примерка, пријаву, са веб – сајта ЗКВ/ пар фотографија из ТВ емисије и кратку биографију аутора. Ако један аутор конкурише са више емисија свака треба да буде на посебном носачу. Не примају се “CD-R” формати већ само “DVD”. Слање “CD-R” значиће аутоматску дисквалификацију.
  4. Радове слати на адресу до 13. октобра 2017. године:

Завод за културу Војводине

Војводе Путника 2

21000 Нови Сад.

Пријаву можете преузети ОВДЕ.