Обавештење о додели награде Биће и језик

23.03.2016.

На основу Конкурса који су Завод за културу Војводине и Савет за очување мисаоног наслеђа Радомира Константиновића расписали 11. фебруара 2016. године, жири у саставу Радмила Глигић, Филип Давид, Алпар Лошонц, Светислав Јованов и Александра Ђурић Боснић, након увида у 23 приспела рада, већином гласова донео је

ОДЛУКУ

да се годишња награда Биће и језик за 2016. годину додељује Стефану Јањићу за есеј Сводљивост и фраза.

Стефан Јањић рођен је 1991. године у Бачкој Тополи. Основне студије новинарства завршио је 2014. као најбољи студент Филозофског факултета у Новом Саду. Године 2015. уписује Интердисциплинарне докторске студије у области друштвених и хуманистичких наука. Двоструки је добитник Изузетне награде Сената Универзитета у Новом Саду за научни рад, а 2015. године добио је и НИН-ову стипендију за роман у настанку.

Завод за културу Војводине додељује Награду Биће и језик у циљу подстицања и афирмисања отвореног есејистичког приступа филозофским, социолошким и културолошким аспектима савремене друштвене праксе и културних модела.

Награда се састоји од новчаног дела у износу од 100.000,00 динара, уз публиковање награђеног есеја у часопису Интеркултуралност и Награду ће током априла 2016. године у Заводу за културу Војводине у Новом Саду уручити Латинка Перовић, председница Савета за очување мисаоног наслеђа Радомира Константиновића, на пригодној свечаности.

Више информација биће објављено у медијима.

У Новом Саду, 23.03.2016.

Завод за културу Војводине и

Савет за очување мисаоног наслеђа Радомира Константиновића