Обавештење о расписивању конкурса за књижевну награду

„Милица Стојадиновић Српскиња”

Завода за култура Војводине за 2017. годину

 Milica Stojadinović Srpkinja

Завод за културу Војводине, према одредбама  Правилника о додели  књижевне награде „Милица Стојадиновић Српкиња“, расписаће у првој половини септембра 2017. године конкурс за доделу књижевне награде „Милица Стојадиновић Српкиња“. Награда је установљена као јавно признање песникињи, старијој од 18 година, за књигу поезије објављену на српском језику, између двe песничке манифестације „Милици у походе“, односно од 15. септембра 2016. до 15. септембра 2017. године.

Конкурс ће бити отворен 30 дана од дана објављивања, а заинтересовани појединци и издавачке куће могу конкурисати испуњавањем Пријавног листа који ће бити саставни део Конкурса. Конкурс ће бити расписан на интернет страници Завода за култура Војводине: www.zkv.rs, као и путем медија.

Књижевна награда „Милица Стојадиновић Српкиња” додељује се од 1994. године, а састоји се од дипломе, новчаног дела и промоције у Заводу за културу Војводине у оквиру песничке манифестације „Милици у походе“ у текућој години, као и објављивања нове збирке  поезије награђене ауторке у издању  Завода за културу Војводине у едицији „Добитница књижевне награде Милица Стојадиновић Српкиња“ за наредну истоимену манифестацију.

Током више од две деценије, књижевну награду „Милица Стојадиновић Српкиња” добиле су наше истакнуте песникиње Флорика Штефан, Јара Рибникар, Тања Крагујевић, Гордана Ђилас, Радмила Лазић, Стана Динић Скочајић и друге.

Са задовољством ћемо и ове јесени очекивати нове збирке наших песникиња!