У четвртак, 5. априла 2018. у 18 часова, у Заводу за културу Војводине биће отворена изложба академског сликара Бојана Милосављевића под називом

Реплике сопственој души“.

Бојан Милосављевић је рођен 1978. год. у Зрењанину. Завршио је Акедемију уметности у Новом Саду – смер: сликарство у калси професора Душана Тодоровића. Ликовни критичар Јасмина Туторов каже: Субјективност у приступу делу и сугестивни колоризам су исходишта  и уходишта целокупног ствралаштва Бојана Милосављевића.  Међутим, између појединих циклуса има и  битних разлика.  Уметник полази од перецепције реалног да би касније све транспоновао кроз свој доживљај света. На композицијама иде обрнутим путем, изнутра, креће у смелу пустоловину духа. То је уметников поход у непознато, у мрачне дубине сопствене подсвести, тајанства, сновиђења и маште, мистерију оностраног. Колотир повишеног звука и снажних контраста, са видим траговима темпераметног наноса, својим експресивним набојем уноси напетост и немир у композицију. Колорит атакује на наше отупеле емоције.
Закључујемо да сликарство Бојана Милосављевића представља посебан облик експресивно – фантастичне фигурације, која својим иреланим изразом сведочи о реалном, претећем трагизму човекове судбине.

 

Изложба ће бити отворена до 22. априла 2018.год.

Click here to add your own text