Промоција награђене збирке „Дванаест“ Селимира Радуловића

Културни центар Војводине „Милош Црњански“, у сарадњи са Градском библиотеком у Новом Саду, организује промоцију поетске збирке „Дванаест“ песника и есејисте Селимира Радуловића, управника Библиотеке Матице српске. Поетска збирка „Дванаест“ објављена у издању Завода за уџбенике, за коју је аутор добио овогодишњу награду „Лаза Костић“, биће промовисана у среду, 22. маја 2019. године у Читаоници Градске библиотеке, Дунавска 1, са почетком у 19 часова.

Селимир Радуловић објавио је осам песничких књига и пет антологија/хрестоматија. За свој књижевни рад добио је Новембарску повељу Новог Сада, Искру културе, Печат вароши сремско-карловачке, Кочићево перо, Награду Прољетног сајма у Бањалуци, Награду Теодор Павловић, Вукову награду, Награду Миодраг Ђукић, Награду Симо Матавуљ, а лауреат је и Медаље културе за животно дело Културног центра Војводине „Милош Црњански“ која му је додељена у децембру прошле године.

Поред песника Селимира Радуловића, на промоцији учествују: Његово Преосвештенство Епископ Јован (Пурић), Драгољуб Којчић и Иван Негришорац, а стихове из награђене збирке ће казивати Исидора Поповић.

 

Улаз је слободан.