Задовољство нам је да вас обавестимо да Завод за културу Војводине организује у  суботу, 18. новембра четврти концерт из серијала који ће се до краја године одвијати у галерији Завода за културу Војводине, а у ком ће наступити више од 20 ансамбала. Ансамбли су изабрани по Јавном позиву који је Завод расписао у септембру ове године, а услов за учешће био је репертоар на ком се налазе композиције домаћих аутора и оне написане у 21. веку.

Улаз на концерте је слободан.

Субота, 18.11.2017.

20:00

Дувачки квинтет Београдске филхармоније

Марина Ненадовић – флаута

Бојан Пешић – обоа

Вељко Кленковски – кларинет

Ненад Јанковић – фагот

Ненад Васић – хорна

 

Дувачки квинтет Београдске филхармоније основан је 2006.године и чине га истакнути музичари, солисти оркестра Београдске филхармоније. Квинтет је наступио на свимводећим музичким манифестацијама у земљи као што су: БЕМУС (Београдске Музичке Свечаности), Фестивал савремене музике у Београду, НОМУС (Новосадске Музичке Свечаности), Трибина композитора у Београду, Фестивал Мермер и звуци у Арандјеловцу, НИМУС (Нишке Музичке Свечаности), Мокрањчеви дани у Неготину, Фестивал камерне музике у Панчеву итд.

Квинтет је наступио и у Словенији где је остварен пројекат са дувачким квинтетом Словеначке филхармоније. Такодје је учествовао на прослави Медјународног Дана Музике у Паризу, изводећи композиције српских и француских композитора. У сарадњи са Француским културним центром квинтет је извео музичку бајку‘Петја и вук’са француским глумцем/наратором. Дувачки квинтет Београдске филхармоније извео је и светске премијере квинтета посвећених овом саставу од стране композитора: Дејана Деспића, Иве Петрића и Зорана Христића.