КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „МЕДИЈАКУЛТˮ

Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ и у 2022. години има за циљ да наградом „Медијакултˮ афирмише и подржи креативно телевизијско стваралаштво у области културе.

Позивамо вас да на конкурсу за награду „Медијакултˮ учествујете са вашим ТВ емисијама из области културе које се тематски односе на културни простор Војводине.

Конкурс је отворен до 31. октобра 2022. године.

Све пријављене радове прегледаће жири у чијем саставу ће бити угледни познаваоци ТВ стваралаштва, а у децембру месецу 2022. године ће у Новом Саду, по десети пут, бити уручена награда „Медијакултˮ, коју Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ сваке године додељује аутору ТВ емисије из области културе која се тематски односи на културни простор Војводине.

Награда „Медијакултˮ се састоји од дипломе и новчаног износа.

У оквиру награде „Медијакултˮ, Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ по четврти пут додељује и специјалну награду за ТВ емисију из области српске културе, реализовану у региону и дијаспори у виду плакете.

Пропозиције Kонкурса:

 1. Право учешћа на конкурсу имају аутори ТВ емисија које су премијерно емитоване у периоду од новембра 2021. до oктобра 2022. године.
 2. Емисије могу бити на српском језику, а ако су на језицима националних мањина, потребно је доставити превод емисије на српски језик.
 3. Време трајања емисија није ограничено.
 4. Сваки конкурсни пакет мора да садржи:
 • снимак ТВ емисије у три примерка, снимљене у DVD формату (без физичких оштећења, огреботина и сл. у регуларном DVD запису – могућност репродуковања на обичном DVD плејеру),
 • уредно попуњен Пријавни лист у три примерка,
 • филмографију аутора са биографијом,
 • уколико један аутор конкурише са више емисија, свака треба да буде снимљена на посебном носачу и пропраћена Пријавним листом,
 • слање емисија снимљених на „CD-R“ формату значиће аутоматску дисквалификацију,
 • Koнкурсну документацију је потребно доставити у три примерка.
 1. Koнкурсну документацију слати на адресу:

Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ

Војводе Путника 2

21101 Нови Сад

са назнаком „За конкурс „Медијакултˮ

Пријавни лист можете преузети ОВДЕ.