Концерт Дуо Игор Дражевић и Душан Панајотовић

Серијал концерата камерне музике 2023.

У Културном центру Војводине „Милош Црњански“, у четвртак, 2. новембра, у 20 ч, организује се концерт ДУО – Душан Панајотовић и Игор Дражевић.

Душан Панајотовић – виолина

Игор Дражевић – клавир

Програм:

Мина Милкић – Мала Венеција

Иван Бркљачић – Књажевачка соната

Љубица Марић – Соната за виолину и клавир

Душан Панајотовић (1992) је завршио основне, мастер и докторске академске студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи ред. проф. Гордане Матијевић Недељковић, при Катедри за виолину, где је, истовремено, ангажован као асистент.

Његов рад је пропраћен бројним интернационалним и домаћим наградама, међу којима се истичу награда за Најбољег младог уметника коју додељује удружење музичких уметника Србије (УМУС), награда Музика Класика, прва награда на интернационалном такмичењу 3rd International Danube Instrumental Competition у Улму, Немачка, затим Yamaha награда, а потом и специјална награда на интернационалном такмичењу Ohrid Pearls у Македонији у виду стипендије за даље усавршавање на Schoole of Music & Dance, College of Creative Arts, државном универзитету у Сан Франциску, САД. Одликован је и првом наградом на интернационалном такмичењу Burgos International Music Festival у Шпанији, првом наградом на Републичком такмичењу у Београду, а такође је и добитник награда из фондова Миодраг Мацић Мишо, Мери Жежељ – Мајер и Мерима Драгутиновић.

Учесник је чувених музичких фестивала (НИМУС, БЕМУС, NEISUONI DEILUOGHI, Музички фестивал У част Предрага Милошевића у Књажевцу,чији је и оснивач, Мокрањчеви дани, Convivium musicum, Трибина композитора, Дунав Фест у Улму, Сплитско лето, Стрингс у Лесковцу итд.). Члан је Београдског триjа и гудачког квартета 4 гудача са којима се залаже за извођење савремене српске музике.

Стручно се усавршавао код Олега Покхановског, Јована Колунџије, Павела Верњикова, Хагаи Шахама, Сретена Крстића, Стефана Миленковића и др.

Тренутно је ангажован као концертмајстор камерног ансамбла 13 гудача.

Игор Дражевић (1989) је завршио основне, мастер и докторске студије на Факулету музичке уметности у Београду. Докторски уметнички пројекат, у класи професора Александра Шандорова, на катедри за клавир је одбранио 2021. године, и тиме стекао титулу доктора уметности. Током школовања усавршавао се код истакнутих професора клавира: Светлане Богино, Владимира Угаркова, Наталије Трул и Сиавуша Гаџијева, Александра Сердара, Дубравке Јовичић, Невене Поповић, Јокут Михајловић, Арбо Валдме, Александре Романић, Наступао је широм земље и у иностранству (Италија, Белгија, Румунија, Босна и Херцеговина, Македонија).Као солиста и камерни музичар ради на промовисању у очувању музичког стваралаштва домаћих аутора широм Србије и у иностранству. Тренутно ради као стручни сарадник/корепетитор на Академији уметности у Новом Саду.