Концерт камерне музике – Весна Митар и Амалиа Милер

Културни центар Војводине „Милош Црњански” организује концерт камерне музике у холу наше институције у четвртак, 10. новембра 2022. године, у 20 часова. Ово ће бити пети наступ из овогодишњег циклуса концерата камерне музике, односно њиме настављамо промоцију савременог музичког стваралаштва.

Улаз је слободан.

 

Весна Митар – флаута;

Амалиа Милер – гитара.

 

Програм:

  1. Rautavaara – „Sonataˮ
  2. Ourkouzounov – „Colorful sketchesˮ
  3. Takemitsu – „Toward the seaˮ

(The Night, Moby Dick, Cape Cod)ˮ

  1. Fujikura – „Glacierˮ
  2. Nagaoka – „Kazeˮ

———–

ВЕСНА МИТАР се бави интердисциплинарним проучавањем и активним концертним извођењем савремене уметничке музике. Главно интересовање њеног истраживања представља однос феномена цивилизацијске кризе и креативне поетике стваралачког и извођачког процеса у овом домену. Специјализовала је извођење савремене музике на Академији за музику и плес у Јерусалиму, под менторством „Меитарˮ ансамбла. Била је члан ансамбла „Camerata Europaeaˮ (Грчка) и „Tedarim Ensembleˮ (Израел). Учествовала је на „CEMEˮ фестивалу у Тел Авиву и Јерусалиму, премијерно је изводила дела локалних и страних аутора. Тренутно се бави самосталним научним радом на Академији за музику и плес у Јерусалиму, под менторством M.Klinghoffer-a.

АМАЛИА МИЛЕР је један од најмлађих српских концертних извођача. Свој уметнички рад базира на извођењу савремене уметничке музике, што уједно представља њено поље усавршавања на специјалистичким студијама које је завршила 2020. године на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Дарка Карајића. Посебну важност у овом пољу рада представља премијерно извођење у Београду дела „Megaron Concertoˮ Никите Кошкина на „Guitar Artˮ фестивалу 2021. Године, као и њена сарадња са реномираном америчком композиторком Белиндом Рејнолдс, која је за њу написала и посветила дело „Пушˮ (Push). Као професор гитаре Амалиа ради у Музичкој школи „Ватрослав Лисински” у Београду.