Концерт – Никола Богдановић (виолина) и Драгутин Вучић (клавир)

У организацији Културног центра Војводине ,,Милош Црњански” у четвртак, 30. маја 2024. у 18 часова, у Културном центру Војводине ,,Милош Црњански” (Војводе Путника 2), биће одржан концерт Николе Богдановића (виолина) и Драгутина Вучића (клавир).

Улаз је слободан!

Никола Богдановић је матурант Музичке школе ,,Исидор Бајић” у Новом Саду. Рођен је у породици у којој је уметност увек била начин живота, и од малих ногу окружен је бројним уметницима, сликарима, вајарима, писцима, музичарима. Изучава концертну музику и плес. Своје музичко образовање започео је у Музичкој школи ,,Исидор Бајић”, у класи своје мајке проф. Мирјане Богдановић, али истовремено и као ученик балета у Балетској школи. Током уметничког развоја, усавршавао се код познатих виолиниста и педагога: Дејана Богдановића, Иване Аћимоски Жикић, Флоријана Балажа, Имрета Лакатоша, Горана Кентере, Саше Јанчића.

Током свог школовања освојио је бројне награде, као солиста и члан камерног састава и симфонијског оркестра. Такође је освојио и више награда такмичећи се као плесач у стандардним и латино играма. Активно се бавио глумом у Пројекту ,,EYE-net 2.0″, ,,Нови Сад – Европска престоница културе 2022″.