Концерт 2К+ Black Page Orchestra

У организацији Културног центра Војводине „Милош Црњански”, бечки ансамбл савремене музике Black Page Orchestra ће у оквриру своје српске турнеје одржати концерт у Новом Саду у петак 14. октобра, са почетком у 20 часова. Концерт ће бити одржан у Градској концертној дворани, а улаз је слободан.

Новосадски наступ биће последњи на овој турнеји, пошто ће 11. и 13. октобра BPO представити свој програм публици у Београду и Нишу.

На концертима ће изводити композиције уметника 20. века и најактуелнија дела наручена специјално за ансамбл у последњих неколико година. Међународну екипу композитора чиниће Matijas Kranebiter и Kristof Resi из Аустрије, Ojvind Torvund из Норвешке, Мирела Ивичевић из Хрватске и Светлана Мараш и Маја Боснић из Србије.

Ансамбл је јединствен по снажној енергији и виртуозним наступима савремене музике, а новосадској публици први пут су се представили 2018. године када су наступили у Студију М, такође у оквиру антифестивала 2К+. BPO је такође наступао на фестивалима у Аустрији, Немачкој, Норвешкој, Пољској, Шпанији, Италији, Хрватској и многим другим земљама.

Концерт организујемо у сарадњи са Удружењем за нову музику „Забуна” из Београда, које је задужено за целу српску турнеју, као и са Фондацијом Нови Сад – Европска престоница културе. Турнеју су подржали и Сокој, Аустријски културни форум, Град Беч и Фондација „Ernst von Siemens”.