Месец српске културе у Словенији

У организацији Амбасаде Републике Србије у Словенији, од 8. маја до 3. јуна 2024. године, одржава се манифестација „Месец српске културе у Словенијиˮ.

У оквиру ове манифестације, у сарадњи са Културним центром Војводине „Милош Црњанскиˮ, у среду, 22. маја у 20 часова, у Градском музеју (Госпоска 15, Љубљана), биће одржано вече шансона „Песме у музициˮ. Песме Лазе Костића, Бранка Радичевића, Ђуре Јакшића, Десанке Максимовић, Јосипа Мурна, Срећка Косовела и Драготина Кетеа, изводиће композитор и кантаутор Немања Нешић и музичар Милош Зубац.

Три песника из Новог Сада – Селимир Радуловић, Игор Мировић и Ненад Шапоња, представиће се публици у  четвртак 23. маја у 19 часова, у Форуму словенских култура (Цеста 27. априла 47, Љубљана).

Богат програм ове манифестације, у сарадњи са Музејем града Београда, употпуниће изложба посвећена нобеловцу Иви Андрићу. У понедељак, 3. јуна у 17 часова у Галусовом набрежју у Љубљани, биће отворена изложба „Андрић и Словенија, бескрајна љубавˮ.

Покровитељи манифестације „Месец српске културе у Словенијиˮ су Министарство културе Републике Србије и Министарство пољопривреде Републике Србије.