Најављен Трећи фестивал уметности и толеранције – ЛАБИНА 2024.  од  11. до 13. јула 2024.

Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ и ове године учествује у делу реализације фестивала „Лабинаˮ који се одржава од 11. до 13. јула 2024. године у истарској жупанији Лабин.

Данас је у Лабину одржана конференција за новинаре на којој су фестивал најавили и Валтер Главичић, градоначелник Лабина и Борјан Батагељ, начелник Управног одељења за друштвене делатности, као и мр Ненад Шапоња, директор Културног центра Војводине „Милош Црњанскиˮ. О новинама и целокупном програму говорила је Соња Дамјановић, селекторка и уметничка директорка Фестивала „Лабина”. 

Програм почиње 11. јула у 18 ч 2024. отварањем изложбе „Лабина“ (војвођански и истарски уметнициˮ, а завршава се 13. јула програмом у 21 ч „У ритму Бродвејаˮ.

Војводина и Истра су регије које већ остварују богату сарадњу у области културе у оквиру манифестација „Дани Истре у Војводиниˮ, као и „Дани Војводине у Истриˮ, које Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ организује већ више од деценије.

Фестивал Лабина је еклектични фестивал, првенствено извођачких уметности, који спаја идеје и стваралаштво различитих видова културе у једну поруку – поруку толеранције. Кроз уметност коју доживљавамо као највећу снагу толеранције, различити људи са разних страна, с различитим идејама и естетикама, поново ће се окупити у Лабину.

Општи циљ овог пројекта је промоција врхунског европског и регионалног културног наслеђа, као и културног наслеђа локалне заједнице и прекограничне културне сарадње, са посебним нагласком на регионалну сарадњу Војводине и Истре.

Програм Фестивала уметности и толеранције ЛАБИНА 2024.

DATUMVRIJEMEPROGRAMLOKACIJA
   Predlozi:
11.7.2024.  18:00Otvaranje izložbe „Labina“ (vojvođanski i istarski umjetnici)Knjižnica
 19:45Otvaranje festivalaTorjon
 19:30Predstava „Mistero Buffo“ (Kazalište Grupa i Triko Cirkus Teatar, Zagreb)Teatrino
 21:00Koncert makedonske muzikeŠpina
    
12.7.2024.10:30Okrugli sto „Artisti na žici“Knjižnica
 11:30Likovna radionica za djecu „Labinu s ljubavlju“ (Vesna Pantić „Maštalica“, Novi Sad) 
 18:00Pozivna pretpremijera predstave „O ljudima i drugim igračkama“ (Vojvođanski kulturni centar „Miloš Crnjanski“, Kazalište Virovitica i Udruga Labina)Teatrino (ili Kino)
 21:30Wine&Music Night (Turistička zajednica Labina)Već organiziran događaj kojem se pridružujemo
    
13.7.2024.11:00Likovna radionica za djecu „Labinu s ljubavlju“ (Vesna Pantić „Maštalica“, Novi Sad) 
 12:00Glazbena rock ’n’ roll radionica (Bale Bulatović, Novi Sad)Palata Negri
 19:00Predstava „Nevjerojatan događaj“ (Exit teatar, Zagreb)Teatrino
 21:00„U ritmu Brodveja“ – hitovi iz svjetskih mjuzikla (HNK Ivana Pl. Zajca i B Glad produkcija, Rijeka)Špina