Нова изложба Наталие Киш!

Културни центар Војводине Милош Црњански организује изложбу сликара Наталие Киш, коју можете погледати у нашем галеријском простору од 15. јула до 3. августа, сваког радног дана од 9 до 14 часова, Војводе Путника 2.

Киш Наталиа рођена је у Новом Саду, 24. октобра 1994. године. 2013. године, добитница је главне награде на међународном конкурсу плаката „Лове yоур Бодy“ (НОW Фоундатион ЛYБ Постер Цонтест) у Вашингтону, у Сједињеним Америчким Државама. Студурала на Академији уметности у Новом Саду, на одсеку графика. 2018. године похваљен јој је цртеж под називом Степени дубине на 2. Међународном бијеналу радова на папиру у Приједору, Босна и Херцеговина. У истој години је и добитница годишње награде департмана ликовних уметности за најуспешнији уметнички рад из уметничке дисциплине графика. 2021. године завршила мастер студије, на Академији уметности у Новом Саду, на одсеку графика, под менторством професора Александра Ботића.

У својим радовима се бави дубином простора и елементима који се са временом мењају у том простору. Прати, не само како време измени тај простор већ и како сам стваралац стваралац са временом другачије види исти простор и на колико начина можеда прикаже те промене.