Нови циклус програма “ФОКУСирајте се на културу”

Културни центар Војводине “Милош Црњански” ће од петка, 5. марта 2021. године, на својој ФБ страници премијерно онлајн представљати садржаје из културе у оквиру програма “ФОКУСирајте се на културу”. Данас ћемо у 18 сати представити један од значајних пројеката у оквиру наше издавачке делатности: објављивање прве персоналне енциклопедије у Србији посвећене Доситеју Обрадовићу.

Пројекат “ENCYCLOPEDIA DOSITEANA”, представиће проф. др Никола Грдинић. Културни центар Војводине “Милош Црњански” је до сада објавио пет свесака са енциклопедијским јединицама о нашем познатом просветитељу, а ове године је у плану објављивање Енциклопедије у целости што би представљало прву персоналну енциклопедију у нашој земљи.

О детаљима пројекта, са проф. др Николом Грдинићем разговарала је Гордана Драганић-Нонин, сарадник за унапређење делатности установе културе.

У оквиру пројекта “ФОКУСирајте се на културу”, у наредним програмима ће бити представљена нова књига објављена у оквиру издавачке делатности наше институције “Космички зазиви” проф. др Николе Страјнића (12. 03. у 18 сати); биће премијерно емитован програм у којем ћемо представити прву збирку поезије песника Срђана Секулића “Кавалов јек” о којој ће, поред аутора, говорити и познати књижевник Стеван Тонтић – овде је реч о посебном програму у којем ће песници, између осталог, говорити о стваралаштву овог другог на један посебан начин (19.3. у 18 сати).

Резервишите себи термин петком у 18 часова за културу!

У наставку погледајте наш први програм тачно у 18 часова: