Отварање изложбе Фотографија „Бели свет у колору”

У организацији Културног центра Војводине „Милош Црњанскиˮ и Амбасаде Канаде, у четвртак 16. маја 2024. године у 12 часова, у Културном центру Војводине „Милош Црњанскиˮ (Војводе Путника 2), биће отворена изложба фотографија „Бели свет у колору” аутора Саше Петричића.

Изложбу ће отворити мр Ненад Шапоња, директор Културног центра Војводине „Милош Црњанскиˮ, и Џајлс Норман, амбасадор Канаде у Србији, и аутор.

Саша Петричић је вишеструко награђивани фотограф, писац и репортер. Грађанин Торонта и Београда, са коренима у Војводини, цео свој живот је посветио усавршавању свог стила визуалног приповедања – користећи фотожурнализам и уметничку фотографију да ухвати спонтане моменте богате бојом и атмосфером.

Саша је највећи део своје три деценије дуге каријере провео путујући светом као дописник за CBC News, доносећи Канађанима, у слици и речи, фасцинантне приче са свих континената. Из Јерусалима и Пекинга покривао је ратове у Сирији, Гази и Авганистану, и протесте од Хаитија до Хонг Конга. Његове репортаже забележиле су и страхоте природних катастрофа, земљотреса, тајфуна и цунамија у Јапану. И то увек са оком за људске приче о којима не чујемо на вестима.