Отворена изложба уметничких радова са колоније „ЕКО АРТ КАМП“

У Културном центру Војводине „Милош Црњански“ данас је отворена изложба уметничких радова са колоније „ЕКО АРТ КАМП 4“.

Изложбу су отворили мр Ненад Шапоња, директор Културног центра Војводине „Милош Црњански“, организатор Дејан Чавић и селектор изложбе Радуле Бошковић.

„Селектор изложбе Радуле Бошковић је начинио добар одабир учесника и мени је драго да ЕКО АРТ КАМП овде има једно сигурно место, сигурну тачку, где можемо да покажемо и прикажемо слике. Надамо се да ћемо и у наредним годинама наставити и тематски продубити сарадњу“, изјавио је Шапоња.

„Захваљујем се Културном центру Војводине „Милош Црњански“ на прилици да другу традиционалну изложбу направимо овде.  Морам  рећи да ово није избор слика , ово су све слике са колоније. Ми смо добили избор уметника, а сви су направили слике које су за ову изложбу. Селектор Радуле Бошковић је одлично направио избор уметника који су учествовали на колонији“, истакао је Чавић.

„Није ми било тешко да направим одабир. То су уметници које познајем годинама као људе првенствено, наравно, и као сликаре, са респектом и уважавањем њихове људске и уметничке вредности, тако да је за мене то био логичан избор“, Изјавио је Бошковић.

Претходне две колоније су организоване уз партнерство са фестивалом ЛИБИНА из Истре, чији је идејни творац позната новосадска глумица Соња Дамјановић уз учешће колега уметника из Истре, а велику подршку догађају, пружио је Покрајински секретаријат за културу и Културни центар Војводине „Милош Црњански“.

Учесници најновије колоније су: Ана Лекић (Београд), Дејан Деки Миливојевић (Јагодина), Јелена Враговић (Вршац), Јовица Јоле Панић (Рума), Небојша Ђурановић (Београд), Нела Станојевић (Београд), Оливера Протић (Београд), Радуле Бошковић (Нови Сад), Саша Добрић (Нови Сад), Славољуб Сава Радивојевић (Београд), Снежана Мандић (Бачки Јарак), Станко Родић (Нови Сад), Татјана Благојевић (Београд), Зорица Ђорђевић (Параћин) и Желан Павић (Кастав, Хрватска).