Почела манифестација Дани Милоша Црњанског у Војводини

У оквиру манифестације Дани Милоша Црњанског оснивачи исте (Удружење „Суматра“ и Банатски културни центар) у сарадњи са Културним центром Војводине „Милош Црњански“, организују посете центрима културе у Српском Итебеју, Српској Црњи, Опову и Новом Милошеву.

Први овогодишњи програм одржан је у Дому културе у Српком Итебеју и том приликом је изведена монодрама „Ослобођени Прометеј – Дневник о Чарнојевићу“, након чега је уприличен разговор са писцима: Савом Дамјановим, Ђорђем Писаревим и Зораном Ђерићем.

Према утврђеном програму, наредни дан манифестације планиран је за 23. мај, када ће поменута монодрама бити премијерно изведена на Камерној сцени Српског народног позоришта, са почетком у 20.30 часова.

Потом се Дани Милоша Црњанског у Војводини настављају 25. маја, у 18 часова, у Спомен-музеју Ђуре Јакшића у Српској Црњи, такође представљањем монодраме „Ослобођени Прометеј – Дневник о Чарнојевићу“, у извођењу Вукашина Ранђеловића, глумца Српског народног позоришта.

Након представе, биће одржан разговор са писцима: Драганом Станићем, Селимиром Радуловићем, Миланом Мицићем и глумцем Вукашином Ранђеловићем.

Добро дошли!

 

ИЗ МЕДИЈА:

 

Глас Опова (2. 6. 2022. године)

Дневник (22. 5. 2022. године)