ПРОДУЖЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „МЕДИЈАКУЛТ“

Културни центар Војводине „Милош Црњански“ продужава рок за пријављивање aутора на конкурсу за награду „Медијакулт“.

Позивамо вас да на конкурсу за награду „Медијакулт“ учествујете са вашим ТВ емисијама из области културе које се тематски односе на културни простор Војводине и са ТВ емисијама из области српске културе за ауторе из региона и иностранства. 

Конкурс је отворен до 9. новембра 2023. године.

Све пријављене радове прегледаће жири у чијем саставу ће бити угледни познаваоци ТВ стваралаштва, а у децембру 2023. године ће у Новом Саду, бити уручена награда „Медијакулт“ коју Културни центар Војводине „Милош Црњански“ сваке године додељује аутору ТВ емисије из области културе која се тематски односи на културни простор Војводине. 

Награда „Медијакулт“ се састоји од дипломе и новчаног износа.

У оквиру награде „Медијакулт“, Културни центар Војводине „Милош Црњански“ по пети пут додељује и специјалну награду за ТВ емисију из области српске културе реализовану у региону и дијаспори у виду плакете.

Пропозиције Kонкурса:

 1. Право учешћа на конкурсу имају аутори ТВ емисија које су премијерно емитоване у периоду од новембра 2022. до oктобра 2023. године.
 2. Емисије могу бити на српском језику, а ако су на језицима националних мањина  потребно је доставити превод емисије на српски језик.
 3. Време трајања емисија није ограничено.
 4. Сваки конкурсни пакет мора да садржи:
 5. снимак ТВ емисије у три примерка снимљене у DVD формату (без физичких оштећења, огреботина и  сл. у регуларном DVD запису – могућност репродуковања на обичном DVD плејеру),
 6. уредно попуњен Пријавни лист у три примерка,
 7. филмографију аутора са биографијом,
 8. уколико један аутор конкурише са више емисија, свака треба да буде снимљена на посебном носачу и пропраћена Пријавним листом,
 9. слање емисија снимљених на „CD-R“ формату значиће аутоматску дисквалификацију,
 10. Koнкурсну документацију је потребно доставити у три примерка.
 11. Koнкурсну документацију слати на адресу:

Културни центар Војводине „Милош Црњански“

Војводе Путника 2

21101 Нови Сад

са назнаком „ За конкурс „Медијакулт“