Свечано отварање изложбе „Павић: од Ш до Аˮ и промоција „Књижевноисторијских и есејистичких дела Милорада Павића”

У сусрет Светском дану књиге и ауторских права и поводом 95 година од рођења, 15 година од смрти Милорада Павића, као и 40 година од објављивања „Хазарског речника”, у понедељак 22. априла у 13 часова, у Организацији Културног центра Војводине „Милош Црњанскиˮ и Библиотеке града Београда, у Културном центру Војводине „Милош Црњански” (Војводе Путника 2), биће отворена Изложба „Павић: од Ш до Аˮ, након чега ће бити одржана промоција прва три тома „Књижевноисторијских и есејистичких дела Милорада Павића”.

Публика ће имати прилике да погледа дигитализован рукопис целог „Хазарског речникаˮ, као и да слуша музику коју је слушао Павић док је писао.

Изложбу ће отворити мр Ненад Шапоња, директор Културног центра Војводине „Милош Црњански”, Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, као и аутори изложбе Исидора Ињац, Владислава Сара Ивковић Марковић и Марјан Маринковић.

О првом  колу „Књижевноисторијских и есејистичких дела Милорада Павићаˮ говориће мр Ненад Шапоња, главни и одговорни уредник Културног центра Војводине „Милош Црњански” и члан Редакционог одбора, проф. емеритус др Сава Дамјанов, приређивач и уредник, и Јасмина Михајловић, књижевница и чланица Редакционог одбора.