Серијал концерата камерне музике

у Културном центру Војводине „Милош Црњански“ одржаће се серијал концерата камерне музике 31. октобра 2020. године, у 20 часова.

Улаз је слободан.

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ ПАНОНИЈА

Раде Живановић – виолина
Марин Бугар – виолина
Станислав Брканић – виола
Рони Бераха – виолончело

Програм:

В. А. Моцарт: Adagio и Фуга у ц молу
Н. Р. Корсаков: Фуга у манастиру
Ђ. Пучини: Хризантеми
С. Барбер: Adagio
А. Симић: Дрезден квартет
Ф. глас: Квартет бр.2, Companz (II став )
Ф. глас: квартет бр.3, Мишима (VI став )

Репертоар квартета „Панонија“ подразумева дела савремених композитора из Србије, аранжмана румунске музике и клезмер музике. Овакав репертоар је веома редак и квартет се труди да буде оригиналан у односу на друге. Гудачки квартет „Панонија“ је наступао на Корзофесту у Зрењанину, Фестивалу румунске музике Војводине, Народном музеју у Кикинди, Народном музеју у Зрењанину, Фестивалу гудачких квартета „КВАРТ“ у Зрењанину, Културном центру Панчева, Студију М у Новом Саду, Заводу за културу Војводине, Средњовековном фестивалу у Сибиу – Румунија, амбасади Румуније, Бугарске и Француске у Београду, Народној библиотеци у Београду, Центру за примењену уметност „Тера“ у Кикинди, Јеврејској општини у Суботици, Културном центру Р. Србије у Паризу, Јеврејској општини у Београду, Музеју шабачких Јевреја, Мисији Р. Србије у Бриселу.

Квартет има неколико снимака за Радио телевизију Војводине као и за РТС. Удружење БанатАртеМузика је 2018. године, под чијим окриљем ради гудачки квартет „Панонија“, захваљујући Савезу јеврејских општина Србије и Секретаријату за културу Аутономне покрајине Војводине, издало први албум квартета под називом „Klezmer music“.