Трибина о Милошу Црњанском у Културном центру Војводине „Милош Црњански“

Културни центар Војводине „Милош Црњански“ у среду, 20. априла 2022. у 18 часова организује другу трибину из циклуса „Дневник о Црњанском“ на којој ће учествовати проф. др Слободан Владушић и др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма.

Др Слободан Владушић је редовни професор на Одсеку за српску књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду, писац и есејиста. Био је уредник у часопису „Реч“ и уредник „Летописа Матице српске“.

За најбољу књижевну критику 2004. године добио је награду „Милан Богдановић“, а 2011. године признање „Исидора Секулић“ за студију „Црњански, Мегалополис“.

За свој први роман „Forward“ (2009) добио је награду фонда „Борислав Пекић“ и „Златни сунцокрет“, његов роман „Ми, избрисани“ награђен је признањем „Меша Селимовић“, а роман „Велики јуриш“ наградом „Јанко Веселиновић“. Књига „Омама“, у којој је један од главних ликова Милош Црњански, овенчана је наградом „Бескрајни плави круг“ 2021.

Ово је други из серије програма које ће наша кућа у 2022. години посветити нашем великом писцу. Серија трибина „Дневник о Црњанском“ се студиозно бави делом и животом овог великана књижевности кроз предавања и разговоре, а гости су најбољи познаваоци Црњанскових књига, од професора, теоретичара и критичара, до писаца-савременика.

Програм ће бити одржан у Културном центру Војводине „Милош Црњански“, Војводе Путника 2, Нови Сад. Улаз је слободан.

Добро дошли!