Трећа трибина из циклуса „Дневник о Црњанском”

Културни центар Војводине „Милош Црњански” у уторак, 28. јуна, у 19 часова организује трећу трибину из циклуса „Дневник о Црњанском”. У програму ће учествовати др Зоран Ђерић, књижевник, есејиста и театролог. Разговор ће водити др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма.

Ово је трећи из серије програма које ће наша институција у 2022. години посветити нашем великом писцу. Серија трибина „Дневник о Црњанском” се студиозно бави делом и животом овог великана књижевности кроз предавања и разговоре, а гости су најбољи познаваоци Црњанскових књига, од професора, теоретичара и критичара, до писаца-савременика.

О АУТОРУ

Др Зоран Ђерић је дипломирао, магистрирао и докторирао на Филозофском факултету у Новом Саду. Пише поезију и есеје, научне студије из области књижевности, позоришта и филма. Поезија му је превођена на десетак језика и објављивана у антологијама у земљи и свету. Добитник великог броја награда за књижевност и преводилаштво. Био је вишегодишњи управник Српског народног позоришта, као и управник, односно директор Позоришта младих у Новом Саду. Био је гостујући професор на универзитетима у Прагу, Гдањску, Кракову, Новом Саду. Предавао је на Академији уметности у Бањалуци, у свим звањима.

Програм ће бити одржан у Културном центру Војводине „Милош Црњански”, Војводе Путника 2, Нови Сад.

Улаз је слободан.

 

Добро дошли!

ИЗ МЕДИЈА

Дневник (27. 6. 2022. године)

SeeCult (27. 6. 2022. године)