Трибина о Милошу Црњанском у Културном центру Војводине „Милош Црњанскиˮ

Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ у четвртак, 6. октобра 2022. у 19 часова организује четврту трибину из циклуса „Дневник о Црњанскомˮ на којој ће учествовати Милош Јоцић, доцент и др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма.

Милош Јоцић је доцент на Одсеку за српску књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду. Области његових истраживања су српска књижевност 20. века (авангарда, неоавангарда, постмодерна), теорија књижевности, студије културе, компаративна истраживања јужнословенских култура, али и интернет и видео игре. Један је од покретача и уредника „Зингаˮ, сајта намењеном Курсу креативног писања прозе. Уредник књижевног часописа „Међутимˮ, ДНК (Друштво новосадских књижевника).

Ово је четврти из серије програма које ће КЦВ „Милош Црњанскиˮ у 2022. години посветити нашем великом писцу. Серија трибина „Дневник о Црњанскомˮ се студиозно бави делом и животом овог великана књижевности кроз предавања и разговоре, а гости су најбољи познаваоци Црњанскових књига, од професора, теоретичара и критичара, до писаца-савременика.

Програм ће бити одржан у Културном центру Војводине „Милош Црњанскиˮ, Војводе Путника 2, Нови Сад. Улаз је слободан.

Уколико нисте у могућности да присуствујете на предстојећем догађају, програм ћете моћи пратити преко ФБ странице, јер ће бити емитован путем live stream-а, потом ће бити доступан и на нашем YT каналу.

Добро дошли!