Kонцерт новосадског састава „The Howlite”

У наставку овогодишњег Програма 2К+, перманентног антифестивала савремене музике, најављујемо концерт новосадског састава „The Howlite”, први након објављивања њиховог другог албума „The Disappearance of a Cloud”.

Концерт ће се одржати у холу Културног центра Војводине „Милош Црњански” у суботу 2. априла 2022. године, у 21 час. Улаз је слободан.

Звук састава „The Howlite” налази се на пресеку џеза, савремене музике и слободне импровизације, са разноликим изражајним музичким средствима, проширеним техникама акустичких инструмената и разноврсним коришћењем електронике. Састав тежи специфичном амбијенталном звуку и ретка је појава на локалној сцени. Чланови бенда учествују у разним уметничким пројектима тако да је „The Howlite” премрежен њиховим афинитетима.

Издали су два албума: „Persistence” (2020) и  „The Disappearance of a Cloud” (2022).

Биографије:

Дуња Црњански, клавир. Бави се савременом, експерименталном музиком, савременим плесом и перформансом и активна је на локалноји регионалној сцени извођачких уметности.
Суоснивачица је платформе за савремену уметност и културу „Практикабл“ и ансамбала „The Howlite”, „Рестрикције“, и „Wоо Wаy”.
Од 2011. чланица је организације „Per.Art“ која делује у области савремене извођачке уметности. У оквиру њиховог програма „Уметност и инклузија“, који окупља уметнике са и без инвалидитета, учествује у различитим уметничким пројектима, радионицама, представама и перформансима.
Чланица је колектива „Покретница” од 2015. године, а у организацији фестивала „Покретница” је од 2019. године у улози селекторке и организаторке.
Од 2013. ради у Mузичкој школи „Исидор Бајић“ као клавирска сарадница и наставница клавира.

Предраг Окиљевић, саксофон. Рођен је у Зајечару где је стекао своје музичке основе. Музички пут наставља пресељењем у Нови Сад. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Новом Саду. Живи и ради у Новом Саду, а од 2010. године активан је учесник музичке сцене, пре свега као члан састава NOIZAC, Rab l Кhali и Омладинског big-benda, а потом самостално и у различитим колаборацијама са уметницима из региона различитих жанровских опредељења. Активан је на импровизаторској сцени у склопу које, између осталих, издваја сарадњу са Szilardom Mezeijem, Иваном Чкоњевићем, Дуњом Црњански.
Члан је састава „Dragon’s Fuel”, „Deep Steady”, „The Howlite” и „Power Nap Trio”, са којима до сада има издатих пет албума.
Са Лавом Ковачем и Марком Чурчићем, један је од покретача музичког колектива „Horz” из Новог Сада који, поред осталих активности из поља музичког стваралаштва, до сада стоји иза укупно једанаест издања.

Марко Чурчић, бас гитара, ефекти. Новосадски бас гитариста, познат по истанчаном укусу за праве ствари (стара школа). По завршетку Средње електротехничке школе у Новом Саду схвата да је музика једино чиме би хтео да се бави у животу и одлучује да настави са музичким образовањем у иностранству, заједно са својим колегама музичарима. Уписује и успешно завршава „Prince Claus Conservatory” у Гронингену на одсеку за jazz бас гитару. Поносни је члан новосадске издавачке куће „Horz”, као и бендова „Dragon’s Fuel”, „Земљани” и „Дабишка”.

ФБ страница: https://fb.me/e/31J4RAuoF

Програм 2К+ постоји као перманентни антифестивал савременог звука од 2015. године, експонирајући се организованим концертима савремене уметничке музике у Новом Саду, Србији и иностранству.

Програм 2к+ је пројекат Културног центра Војводине „Милош Црњански”.