Концерти на великим сценама у Новом Саду и другим војвођанским градовима, уз учешће већег броја уметника, уз извођење светских ремек дела, значајно подиже ниво културне понуде у Војводини с једне стране док с друге то јесте продор на светску мапу региона где се поклања пажња грандиозним продукцијама. У претходне три године изведене су у Војводини композиције великана светске литературе Алфреда Шниткеа, Мациеја Малецког као и наших композитора Зорана Ерића, Душана Радића, Рудолфа Бручија.

За 2019. годину такође се планира извођење композиција домаће и светске литературе. На програму ће се наћи капитална дела композитора 20. века писана за гудачки оркестар самостално, или са солистима, која ће бити извођена на концертима током године. Осим поменутих концерата, током лета на мањим војвођанским позорницама, биће изведен програма бисера класичне литературе у циљу оживљавања концертних простора у мањим срединама.

Концерти би осим у Новом Саду били организовани у другим војвођанским градовима, који имају подесанпростор за реализацију.

Такође, у плану је и организација концерата хорских ансамбала као и врхунских домаћих солиста и уметника, у складу са организационим и финансијским могућностима Културног центра Војводине „Милош Црњански“.

Руководилац пројекта:

Светозар Нешић, координатор организације програма у области музичког, музичко-сценског и мултимедијалног стваралаштва.