По својој функцији Културни центар Војводине „Милош Црњански“ синхроно прати актуелна дешавања у култури и, сходно својим могућностима, адекватно реагује на њих. Да би се оснажила управо та могућност реакције и њена правовременост, пројекат је без унапред дефинисаних учесника у програму али са задатком да представи најживље и најбоље у текућој културној сезони. Поред тога, то је начин да се пружи подршка сценама у настајању омогућавањем наступа и развој пријемчивости укуса публике за разноврсност савремених тема.

Културни центар Војводине „Милош Црњански“ ће представити добитнике најзначајнијих признања у сфери културе и уметности, програмски ће покретати и покривати  најзначајније тематске расправе у култури, представити публици и јавности најзначајније пројектне иницијативе које су од изузетне важности за културу Војводине.

У оквиру пројекта планира се и програм „Портрети“ који се односи на промоцију савремених српских песника који ће се одржавати у просторијама Културног центра фреквентно у складу са могућностима Културног центра. Уредник и модератор програма је књижевник Фрања Петриновић а планирано је да у сваком програму учествује песник и књижевни критичар релевантан да говори о песничком стваралаштву песника којег представљамо у програму.

 Руководилац пројекта:

Гордана Драганић Нонин, сарадник за унапређење делатности установа културе.