Завршно вече  „Блогерамеˮ

Завршно вече „Блогерамеˮ, бесплатне школе креативног писања намењене новосадским средњошколцима, одржаће се 19. јуна 2024. године у 19 часова у просторијама Дигиталног омладинског центра (Војводе Путника 1, Нови Сад). Полазници „Блогерамеˮ ће се на завршној вечери представити својим најбољим књижевним делима написаним током пролећне Блогерамине школе, а публици ће се обратити и њихови предавачи, као и представници Одсека за српску књижевност Филозофског факултета у Новом Саду.

Након јаног читања, у просторијама Дигиталног омладинског центра одржаће се коктел и дружење између полазника, предавача и публике.

„Блогерамаˮ је дугогодишњи пројекат који се одвија у организацији Одсека за српску књижевност и језик Филозофског факултета у Новом Саду, уз подршку Културног центра Војводине „Милош Црњанскиˮ.

Уз традиционалну јесењу Блогерамину школу креативног писања, ове године је први пут одржана и пролећна „Блогерамаˮ. За разлику од јесење школе, пролећна школа била је посвећена специфичној стваралачкој теми – фан-фикцији, популарном жанру Интернет књижевности који се темељи на креативном дописивању и изменама постојећих уметничких дела.

Позивамо све заинтересоване да својим присуством употпуне Завршно вече „Блогерамеˮ и представљање даровитих младих списатељица и писаца.

Добро дошли!