Међународни научни скуп „Авангардe и неоавангардe у књижевности и уметности – југословенски контекстˮ

У организацији Културног центра Војводине „Милош Црњанскиˮ у уторак 18. јуна 2024. године у просторијама Дигиталног омладинског центра биће одржан Међународни научни скуп „Авангардe и неоавангардe у књижевности и уметности – југословенски контекстˮ.

Специфичност овог скупа је у једном детаљу: учешће у овој јединственој научној манифестацији узеће и угледни неоавангардни ствараоци који ће сведочити о узбудљивим стваралачким везама и о делима својих пријатеља који су, заједнички, део једне шире, југословенске и европске, авангардне уметничке традиције. На овај начин, на самоме скупу, успоставиће се жив дијалог између стваралаца и научних посленика, који ће, истовремено, бити узбудљива сведочења о минулим временима препуних великих екеперименталних подухвата. Тематски оквир скупа чине књижевности, ликовне уметности, позориште и филм – дакле оне уметности у којима су ствараоци назначених култура оставили у наслеђе новим генерацијама изузетна остварења, а тековина су авангардних и неоавангардних уметничких остварења.

Међународни научни скуп „Авангардe и неоавангардe у књижевности и уметности – југословенски контекстˮ је затвореног типа, те није отворен за публику.