Потписан Протокол о сарадњи између Библиотеке града Београда и Културног центра Војводине „Милош Црњански”

У Културном центру Војводине Милош Црњански свечано је потписан Протокол о сарадњи између ове институције и Библиотеке града Београда. Протокол су потписали директори ових институција, Јасмина Нинков, у име Библиотеке града Београда и Ненад Шапоња, у име наше институције.

Протоколом су створене основе за заједничку реализацију домаћих и иностраних уметничких, научних, издавачких, манифестационих и других пројеката и програма из области уметности и културе, пројеката из издавачке делатности, као и за међусобну подршку у промотивним активностима.

Радујемо се овој сарадњи и сматрамо да је потпуно природно да се она развије у будућности на многим нивоима између нас, као највеће јавне библиотеке у Србији [а ми смо познати и по културним програмима које организујемо и којих има више од 3000 на годишњем нивоу, по богатој издавачкој делатности и великом броју изложби посвећених нашим писцима] и институције каква јесте Културни центар Војводине ‘Милош Црњански’, а која, такође, има одличну продукцију, као и веома квалитетна издања и која се бави и културном баштином и савременом културом Војводине. Биће заиста од вишеструке користи и на радост публике да размењујемо публикације, да ваша издања буду у нашим фондовима и читаоницама, као и то да су наша издања доступна овдашњој публици, истакла је овом приликом Јасмина Нинков и додала да иако знамо да су Београд и Нови Сад километарски врло близу, заиста је потребно да институције између себе остваре много већу сарадњу на обострано задовољство и задовољство публике.
Поред размене програма и публикација, наравно, постоји могућност и заједничке реализације појединих догађаја, јер ми смо у Београду врло амбициозни и стало нам је да учествујемо у реализацијама најважнијих догађаја који се планирају у нашој земљи, рекла је Нинков.

Ненад Шапоња, директор Културног центра Војводине Милош Црњански, најавио је овом приликом да је већ договорен први програм у оквиру ове сарадње:

У организацији Народне библиотеке Србије, са којом већ имамо потписан Протокол о сарадњи, у четвртак, 28. октобра премијерно ће бити изведене композиције познатог књижевника Владана Деснице, што је прави куриозитет, јер ове камерне композиције никада нису изведене и мало ко и зна да је он и компоновао. Концерт ‘Музика Ивана Галеба’ биће у Београду, а за ту прилику Библиотека града Београда је приредила изложбу ‘Владан Десница (1905–1967). Све то, захваљујући нашој међусобној сарадњи, имаће прилику да види и публика у Новом Саду. И изложбу и концерт организоваћемо у нашем Културном центру почетком децембра месеца, истакао је Шапоња.