Програм 2К+, Електроакустични квартет.

У оквиру перманентног антифестивала савремене музике 2К+ Културни центар Војводине „Милош Црњански” организује концерт електроакустичног квартета у недељу, 29. маја, са почетком у 20 часова, у холу наше институције (Војводе Путника 2).

Улаз је слободан.

Електроакустични квартет:

Biliana Voutchkova – виолина и глас;
Милана Зарић – харфа;
Марина Џукљев – клавир;
Richard Barrett – електроника.

Електроакустични квартет чине реномирани музичари, интернационално активни на пољима класичне, савремене компоноване и импровизоване музике, музичке едукације и организације међународних пројеката.
Идеја о овом саставу настала је из потребе за повезивањем домаћих и страних музичара кроз креативну сарадњу. Квартет први пут наступа у овом саставу.
Организатори програм реализују у Новом Саду и у Београду, желећи да допринесу што чвршћем умрежавању актера културних сцена оба града.
Сви комади на програму су светске премијере, што је нарочито значајно за оснаживање домаће савремене музичке сцене, као и подстрек домаћим уметницима који прате светске тенденције у експерименталним музичким праксама.
Овај сусрет, поред концерата, укључује и предавање о вибрантној савременој музичкој сцени у Берлину, одакле гошћа Biliana долази, као и студијски снимак реализованих композиција.

Пројекат су подржали Културни центар Војводине „Милош Црњански”, Гете институт у Србији и Управа за културу Града Новог Сада.