Разговор о књизи „Привлачност граница: доживљај Југославије”, кинеске списатељице Баи Лин

У Културном центру Војводине „Милош Црњански”, у оквиру програма „У фокусу”, у уторак, 21. фебруара 2023. године, са почетком у 18 часова, биће организован разговор о књизи „Привлачност граница: доживљај Југославије”, кинеске списатељице и новинарке Баи Лин, која је пет година истраживала простор бивше Југославије и за то време неколико пута обишла све њене крајеве.

Са ауторком, за коју се слободно може рећи да је Ребека Вест 21. века, имамо привилегију да разговарамо о књизи која, на кинеском језику, тек треба да изађе из штампе.

Модератор програма: Бранка Марковић.

О књизи:

Прича „Привлачност граница: доживљај Југославије” Баи Лин сведочи о времену постојања земље чији је облик нестао, „остављајући сабласно наслеђе широм Источне Европе. Од 2018. до почетка 2020. године, ауторка је крочила на земљу бивше Југославије и прошетала кроз њених шест бивших република, сусрела се са мештанима, разговарала или расправљала. Кроз сећања на различите земље и различите генерације, бивша Југославија је постепено настајала у различитим верзијама приче.”

ИЗ МЕДИЈА:

РТВ Арт-ерија (21. 2. 2023. године)