Ретроспективна изложба „Интеркултуралност”

Позивамо вас на отварање Tреће ретроспективне изложбе „Интеркултуралност 2023”која ће бити отворена у среду, 14. јуна, 12 часова, у Културном центру Војводине „Милош Црњански”.

Часопис „Интеркултуралност” Културног центра Војводине „Милош Црњански”, јединствен по свом тематском оквиру, има мисију подстицања и афирмације интеркултуралне комуникације у Војводини. Први број објављен је 2011. године и од тада до данас у креативном тиму који реализује часопис нашли су се експерти из Србије, Европе и света. У међувремену, часопис је постао препознатљив по свом визуелном идентитету, чији је аутор Драган Јеленковић. У сваком броју објављивани су ауторски фото-едиторијали младих фотографа из целог света, a уредник ових страница у часопису је Владимир Павић.

Ова изложба посвећена је свима онима који верују у моћ интеркултуралних дијалога, емпатије и освајања простора космополитске блискости.

На изложби ће бити изложене фотографије следећих аутора: Јаков Мунижаба, Давид Павлашевић, Александра Михајловић (Србија),  Piero Donadeo (Италија), Nils Jorgensen (Велика Британија), Scott McFadyen (Aустралија), Avard Woolaver (Канада), Pawel Walczyk (САД), Florian Thein (Немачка), Chu Viet Ha (Вијетнам).

Говоре:

мр Ненад Шапоња, књижевник и директор Културног центра Војводине „Милош Црњански”;

проф. др Никола Грдинић;

Дуња Шашић, техничка уредница;

др Александра Ђурић Боснић, главна и одговорна уредница.

Добро дошли!