Трећи фестивал уметности и толеранције – ЛАБИНА  од  11. до 13. јула 2024.

Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ и ове године учествује у делу реализације фестивала „Лабинаˮ који се одржава од 11. до 13. јула 2024. године у истарској жупанији Лабин.

Програм почиње 11. јула у 18 ч 2024. отварањем изложбе „Лабина“ војвођански и истарски уметници, а завршава се 13. јула концертом у 21.30 ч „У ритму Бродвејаˮ.

Војводина и Истра су регије које већ остварују богату сарадњу у области културе у оквиру манифестација „Дани Истре у Војводиниˮ, као и „Дани Војводине у Истриˮ, које Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ организује већ више од деценије.

Фестивал Лабина је еклектични фестивал, првенствено извођачких уметности, који спаја идеје и стваралаштво различитих видова културе у једну поруку – поруку толеранције. Кроз уметност коју доживљавамо као највећу снагу толеранције, различити људи са разних страна, с различитим идејама и естетикама, поново ће се окупити у Лабину.

Општи циљ овог пројекта је промоција врхунског европског и регионалног културног наслеђа, као и културног наслеђа локалне заједнице и прекограничне културне сарадње, са посебним нагласком на регионалну сарадњу Војводине и Истре.

Програм Фестивала уметности и толеранције ЛАБИНА 2024.