Трибина о Милошу Црњанском у Културном центру Војводине „Милош Црњански“

Културни центар Војводине Милош Црњански у среду, 23. фебруара 2022. године, у 18 часова, организује прву трибину из циклуса Дневник о Црњанском, на којој ће учествовати проф. др Горана Раичевић и др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма.

Проф. др Горана Раичевић, редовна професорка на Филозофском факултету у Новом Саду, ауторка је капиталне монографије Агон и меланхолија: Живот и дело Милоша Црњанског, овенчане наградом „Никола Милошевић” за најбољу књигу из области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије.

Проф. др Горана Раичевић бави се српском књижевношћу деветнаестог и двадесетог века и ауторка је великог броја значајних радова, од којих су многи посвећени тумачењу опуса Милоша Црњанског.

Ово је први из серије програма које ће наша кућа у 2022. години посветити нашем великом писцу. Серија трибина Дневник о Црњанском ће се бавити студиозно делом и животом овог великана књижевности кроз предавања и разговоре, а гости ће бити најбољи познаваоци Милошевих књига, од професора, теоретичара и критичара, до писаца-савременика.

Улаз је слободан.

Добро дошли!

Уколико нисте у могућности да присуствујете на предавању, програм ћете моћи пратити преко FB странице, јер ће бити емитован путем live stream-а, потом ће бити доступан и на нашем YT каналу.

ИЗ МЕДИЈА 

Дневник

РТВ Арт-ерија

Danas (28. 2. 2022. године)