Јавно читање радова полазника курса креативног писања „Блогерама“

У организацији Културног центра Војводине „Милош Црњански“ и Филозофског факултета у Новом Саду, у среду, 24. јануара, у 19 часова, у Дигиталном омладинском центру (Војводе Путника 1), биће одржано јавно читање радова полазника курса креативног писања „Блогерама“.

Блогерама је курс кративног писања за ученике новосадских средњих школа, који воде студенти и мастеранти са Одсека за српску књижевност. Серија интерактивних предавања и радионица креативног писања, уз књижевне трибине и разговоре са писцима, треба да помогне средњошколцима да развију уметност језичког изражавања и креативан и квалитетан однос према књижевној уметности и култури уопште. Блогерама афирмише иновативне приступе књижевности и уметности пружајући прилику професорима српске књижевности да своја знања преносе и ван факултетских учионица, промовишући тиме идеју отвореног универзитета. Организатори Блогераме су Центар за креативно писање, који делује у оквиру Одсека за српску књижевност Филозофског факултета у Новом Саду, и Културни центар Војводине „Милош Црњански”.

Блогерама се састоји из два дела. Први део је општи курс креативног писања, који је почео у првој половини октобра 2023, а завршава се 24. јануара 2024. јавним читањем радова. 

Други део је посвећен једној специфичној сфери или жанру писања и почеће у првој половини марта 2024. године.