Перманентни антифестивал савремене уметничке музике „2К+“ представља дуо из Берлина који чине Ingrid Schmoliner (препарирани клавир, глас) и Elena Kakaliagou (хорна, глас). Концерт је заказан за уторак 9. октобар у 21 час у Заводу за културу Војводине (Војводе Путника 2). Улаз је слободан.

Дуо ће извести свој пројекат NABELÒSE, објављен прошле године за берлинску издавачку кућу Corvo Records. Композиције су израсле на бази грчке народне музике и алпских фолк утицаја али су путем проширених и експерименталних техника свирања препарираног клавира, хорне и употребе гласова трансцендирале у нешто друго. Исечци из рецензија говоре о бриљантности, катарзичности, спиритуалности овог звучног издања које је померило границе третирања и интерпретативности етномузичког наслеђа. Слушаћемо необичан спој world music-a и савремене уметничке праксе.
Исте композиције употребљене су у есејистичком road movie-ју „Араф“ Дидема Пекина, приказаног на Берлиналу, фестивалима у Будимпешти, Атини, Истамбулу итд.

Elena Kakaliagou је грчко-аустријског порекла, са пребивалиштем у Берлину. Поља њених интересовања су савремена музика, слободна импровизација као и класична камерна музика. Мастер хорне и камерне музике финске академије Сибелиус. Стипендиста Клангфорума, Импулс академије и ансамбла Модерн. Елена је оснивачица хелсиншког Ранк ансамбла, аустријског трија Пара, дуа који ћемо слушати, дуа Guerra/Kakaliagou и члан је састава Zinc&Copper, Zeitkratzer i CC Hennix ансамбла.
http://www.elenakakaliagou.com

Ingrid Schmoliner се такође креће између жанрова комбинујући и појављујући се у новој савременој музици, импровизованој музици, као и у free-jazzu и world музици. Пореклом из Аустрије, осим као музичарка појављује се и као педагог и као композиторка. Са својим „ударачким“ клавирским препарацијама и вишеслојним комбинацијама композиционих шема Ингрид ради на проширењу тонског језика савремене авангардне музике.
http://ingridschmoliner.klingt.org