Дани Истре у Војводини

14.04.2016.

Размена истарских и војвођанских уметника, ове године “Дани Истре у Војводини” одржаће се од 14. до 16. априла у Новом Саду у организацији ИКА-е – Истарске културне агенције / Агензиа цултурале Истриана и Завода за културу Војводине. Поред тога што обе регије живе вишејезичност и мултикултуралност, у 15 година узајамних посета се поред наклоности за савремену уметност родило и дубоко пријатељство, сарадња и међусобно поштовање.

Четири јавна догађаја са истарске уметничке сцене обележиће овогодишњи програм у Новом Саду:

Концерт, уз визуелну инсталацију Браће Синкауз под називом „105 даy оф тхе yеар“ (105-и дан у години) биће уприличен у Студију М у четвртак 14. априла – 105-ог дана у 2016. години. Концерт почиње у 21 час.

Презентација Међународног истарског сајма књиге одржаће се у Заводу за културу Војводине (Војводе Путника 2) у петак, 15.априла у 19 часова. Сајам, који носи диван наслов СА(Н)ЈАМ КЊИГЕ У ИСТРИ, представиће Магдалена Водопија, директорица сајма.

Округли сто – „ЖИВОТ С ИДИЈОТИМА“ и изложба омота албума и преслушавање албума Трибуте то КУД Идијоти одржаће се у Радио кафеу у петак, 15. априла у 20 часова.

Учествују: Ненад Марјановић ДР Фриц, Диего Босусцо Птица из КУД Идијоти, и новинари Петар Јањатовић, Владимир Стакић и Доријан Вркљан.

Мултимедијални перформанс Драгане Сапањош, познате истарско-италијанске концептуалне уметнице „Ла цена деи цреттини“ (Вечера кретена) одржаће се у Заводу за културу Војводине у суботу, 16. априла у 20 часова.