Зрењанински камерни оркестар је у организацији Завода за културу Војводине ове седмице одржао два концерта. Публика је имала прилику да ужива у познатим делима класичне музике у два војвођанска града: у понедељак, 23. јула у Новом Саду, на отвореном у Салетли у Дунавском парку, а сутрадан у Зрењанину у Римокатоличкој цркви.

Концерт је одржан у оквиру пројекта „Музичка сцена Војводине“ Завода за културу Војводине, којим Завод, већ трећу годину, промовише музику писану за веће ансамбле, претежно 20. века, али и савремено стваралаштво домаћих композитора. Други повод је обележавање значајног јубилеја 150 година зрењанинске Римокатоличке цркве која је посвећена светом Ивану Непомуку. Директор Зрењанинског камерног оркестра Роман Бугар најавио је неколико концерта током наредних месеци који ће се, такође, одржавати у катедрали.
Под диригентском палицом госта, маестра Микице Јевтића, диригента Оркестра Српског народног позоришта у Новом Саду, Зрењанински камерни оркестар је извео поједина дела Едварда Грига, Јана Сибелијуса и Густава Холста.
– Што се репертоара тиче трудили смо се да га прилагодимо амбијенту. Планирали смо да изведемо мало савременију музику, али смо направили другачији концепт, а надам се да је одабир пријао публици, изјавио је диригент Микица Јевтић за Зрењанински лист након концерта.
Атмосферу на концертима, на првом који је био на отвореном у Дунавском парку у Новом Саду, и на другом у зрењанинској Римокатоличкој цркви, дочаравају фотографије у прилогу.
Фото за први концерт: Aрхива ЗКВ
Фото за други концерт: Ј. Д. Његовић