Задовољство нам је да вас обавестимо да Завод за културу Војводине организује у четвртак, 16. новембра 2017. године два концерта у просторијама Завода, Војводе Путника 2.

То су други и трећи концерт из серијала који ће се до краја године одвијати у галерији Завода за културу Војводине, а у ком ће наступити више од 20 ансамбала. Ансамбли су изабрани по Јавном позиву који је Завод расписао у септембру ове године, а услов за учешће био је репертоар на ком се налазе композиције домаћих аутора и оне написане у 21. веку.

Улаз на концерте је слободан.

19:30 – Дуо НеБо

Бојана Футо (хармоника) и Невена Радовановић (клавир)

21:00 – Новосадски гитарски квартет

Зоран Крајишник, Петар Поповић, Лука Јездић и Стеван Јовић

Дуо НеБо

Основан је на музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву током маја 2017.године. Због квалитетне сарадње, одличне међусобне емоционалне подршке, веома позитивних коментара слушалаца њихових наступа на различитим облицима јавног преслушавања, дуо је 15. септембра 2017. године одржао свој први солистички концерт у Кули, са надом да ће бити један од многих током наредних година. Чланице  дуа, мастер музички извођачи,  повремено наступају као солисти на својим инструментима док у исто време раде као професори  у Школи за основно музичко образовање у Кули.

Новосадски  гитарски квартет

Основан је  2016.  године, и чине га свршени студенти Новосадске  школе гитаре. Оформљен са намером да негује и проширује  репертоар за  квартет гитара, што у  смислу транскирпиција и нових араанжмана, тако и у извођењу оригиналних дела за ову врсту ансамбла. Неколико домаћих комопитора већ пише  дела за овај састав, у циљу популаризације домаће савремене музике.