2K+ House. Music. Europe. Izložba.

Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski” organizuje koncert u okviru antifestivala 2K+ u KS „Svilara”, u petak, 14. jula, sa početkom u 20 časova.

Slobodan ulaz!

Permanentni antifestival 2K+ predstavlja publici kolektivnu izložbu umetnika i saradnika u projektu House. Music. Europe. (HoME). Izložba je integralni deo ovog međunarodnog trogodišnjeg projekta koji se izvodi uz podršku EU kroz program Kreativna Evropa. Projekat se bazira na inovativnom pristupu proizvodnje i promocije savremene muzike putem aktivnog učešća publike.

Koncert:
Bane Jovančević Kӣr / modular sint i sonifikovani glas

Izložba:
Jug Marković, audio instalacija: HOME
Julio César Palacio, audio instalacija/mixed media: HOGAR / LLAR #2
Carlos Nuñez Medina, audio instalacija/mixed media: OBJEKTI SEĆANJA
Ricardo Castro Arceiz, upitnik: SVE NAS JE MANJE
Conny Zenk, eksperimentalna dokumentacija, SEĆANJA NA NESTAJUĆE JEZERO
Samu Gryllus/Ábris Gryllus/Franciska Éry/Bálint Bolcsó, mixed media: ĆOŠAK
+
Zvučna instalacija Kućica, prateći objekti, video i vizuali, Marka Žvaka

——————-
Projekat HoMe vode četiri ustanove kulture koje se bave savremenom umetničkom muzikom. Glavni partner i aplikant u ovom programu Gryllus Kulturális iz Budimpešte, a pored Kulturnog centra Vojvodine MC tu su i Mixtur festival iz Barselone i Black Page Orchestra iz Beča.
Projekat se bazira na izgradnji kućice – zvučne instalacije koja je napravljena uz učešće 12 umetnika (4 kompozitora, elektronska muzičara i performera) iz zemalja koje učestvuju u projektu kao i uz prisustvo ekipe iz IT & Art tima Binaura (Budimpešta) koja se bavi zvučnim instalacijama, izgradnjom softverskih interfejsa i interaktivnim multimedijalnim okruženjima.

Zvučna instalacija Kućica imala je turneju 2022. godine u svim partnerskim zemljama, privlačila je raznoliku publiku unutra i beležila govore koji su istovremeno softverski i umetnički transformisani u zvuk u realnom vremenu. Taj proces se zove sonifikacija.

Ishod slobodne priče postaje zvučni entitet. Ljudski govori postaju zvuci a zvuci postaju materijal za kompozitore koji će inkorporirati dobijene zvučne materijale u kompozicije koje će biti premijerno izvedene na festivalima i muzičkim događajima koje organizuju učesnici projekta.

Koncert od četiri naručene kompozicije za ansambl, elektroniku i sonifikaciju u organizaciji Antifestivala 2K+ biće održan u Novom Sadu 9. septembra 2023, a nakon toga u Beču, Budimpešti i Barseloni.