2K+ / Koncert dua eventuell u LAB-u

U okviru svog permanentnog antifestivala savremenog zvuka 2K+, Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“ priređuje koncert dua eventuell.

Koncert je zapravo performans pod nazivom „eventuell.human“ i održaće se u utorak 17.septembra u Kulturnom centru LAB (Dr Hempta 2) a početak je predviđen u 22h. Ulaz je besplatan.

Švajcarski duo eventuell. osnovan je 2015. Članice dua su saksofonistkinje Manuela Villiger i Vera Wahl. Savremena muzika u odgovarajućoj izvedbi je nešto čemu se one pasionirano posvećuju. Nastupi dua eventuell. nisu limitirani instrumentalnošću. Otvoreni su za razne vrste umetničkih performansa i eksperimenata, upotrebu elektronike, uključujući i video radove i upotrebu svetlosti kojima probijaju zvučnu dimenziju vizuelnom i svojoj publici obezbeđuju muzički performans u jedinstvenom vizuelnom prostoru. Umetnice se intenzivno bave ne samo postavljenim temama u svojim performansima već i konfrontiranjem publike sa kompleksnim društvenim pitanjima inspirišući je na lične odgovore.

U septembru premijerno izvode svoj novi audiovizuelni performans eventuell.human u nekoliko evropskih gradova među kojima je i Novi Sad. Performans ispituje ljudsko telo u izvođačkom kontekstu, uključujući fizičke, emocionalne, libidinalne i biološke aspekte. Tela umetnika su često zapostavljena a ponekad se i poništavaju u današnjoj umetničkoj praksi. Tela služe zamišljenim akcijama dok se zaboravlja na činjenicu da je ono jedini način da se umetnost umetnika izrazi. Eventuell.human osvetljava moguće kontradikcije između ljudskog bića kao takvog i bića izvođača.

Video performans:

Fotografije sa izložbe: