Antifestival 2K+

CK13 (Vojvode Bojovića 13)

25.11.2023. u 20.00 časova

Slobodan ulaz

2K+ ODD OKODDO
Sven Kacirek + Olith Ratego

ODD OKODDO postoji od 2018, iako dva umetnika sarađuju još od legendarnog Svenovog albuma Kenya Sessions“ sa kojim se trenutno našao u vrhu svetske outernational scene, kada smo svi saznali za njega.

Sven Kacirek je perkusionista, kompozitor, improvizator, elektronski producent, ambijentalist. Multi-instrumentalista baziran na bubnjevima i marimbi. Za ODD OKODDO live koristi i Elektron Octatrack, Kaoss Pad i DL4 Looper.
Živi, svira i producira u preuređenoj fabrici u studiju u Hamburgu kao i u Najrobiju, gde takođe redovno sarađuje, snima i svira.
Takođe piše i izvodi muziku za savremeni teatar i ples.
Pored brojnih kolaboracija sa značajnim imenima savremene scene, najpoznatiji saradnici bili su mu Nils Frahm, Stefan Schneider, Marc Ribot, Hauschka.
U Novom Sadu nastupio je 2014. pored Jan Jelineka, takodje u CK13.

Olith Ratego svira žičani instrument nalik kori koji je sam napravio. Njegovo duboko izražajno pevanje visokog tona pripada stilu Dodo, što vodi poreklo sa obala jezera Viktorija u Keniji. Svoje pevanje Olith Ratego naziva Dodo Blues“.

Floskula iznad žanrovskih odrednica” ovde ima rodno mesto: u njihovom nastupu organski se prepliću zapadnjačke savremene perkusione strategije i afrički izrazi kao i teritorijalna pevanja sa bluzom i hip hopom, a sve to nosi razne pečate od pesme do pesme, u vidu skrivenih posveta dabu, džezu, savremenoj improvizaciji i elektronici.

Njihov prvi album Auma” objavio je 2019. label Pingipung.
NPR, Bandcamp Daily, German Musikexpress su prvi razbili njegovu hermetičnost i proširili dobru vest planeti. Drugi albumNegore” koji ćemo takodje slušati uživo izaći će na proleće 2024.

Spotify, Deezer, YouTube Music
http://svenkacirek.de/
https://oddokoddo.bandcamp.com/album/auma