Шеста трибина из циклуса „Дневник о Црњанском” – гост др Милан Орлић

Културни центар Војводине „Милош Црњански” у петак, 25. новембра 2022. у 19 часова организује шесту трибину из циклуса „Дневник о Црњанском” на којој ће учествовати др Милан Орлић и др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма.

Милан Орлић је књижевник, филозоф и научни истраживач. Основне и мастер студије завршио је на Филозофском факултету Универзитета у Београду, а докторирао је на Универзитету „Монашˮ у Мелбурну. Предавања је држао на универзитетима у Прагу, Брну, Гдањску, Познању, Вроцлаву, Ополу, Кракову, Букурешту, Мелбурну, на Сорбони, и у Београду.

Објавио је већи број књига, а поезија и есеји превођени су му на двадесетак језика. Добитник је награда „Исидора Секулићˮ, „Милан Ракићˮ, „Бранко Миљковићˮ, Просветине наградe, „Печата вароши сремскокарловачкеˮ, „Пегазаˮ, Плакете „Мермер и звуциˮ, Кондира Косовке девојке и других. Главни је и одговорни уредник часописа „Свескеˮ. Главни је уредник издавачке куће „Мали Немоˮ.

Ово је шести из серије програма које ће овај Културни центар  у 2022. години посветити нашем великом писцу. Серија трибина се студиозно бави делом и животом овог великана књижевности кроз предавања и разговоре, а гости су најбољи познаваоци Црњанскових књига, од професора, теоретичара и критичара, до писаца-савременика.

Програм ће бити одржан у Културном центру Војводине „Милош Црњански“, Војводе Путника 2, Нови Сад.

Улаз је слободан.