U okviru Programa 2K+, permanentnog antifestivala savremenog zvuka, Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“ organizuje koncert na kojem će premijerno biti izvedene nove elektroakustične kompozicije. Koncert če se održati 10.aprila u 21 čas u Studiju M. Ulaz je slobodan.

Ansambl Proton iz Berna (Švajcarska) izvešće kompoziciju Les Abîmes Hallucinés (2016), „Halucinogene dubine“ koju je komponovao Antoine Chessex (Antoan Šeseks), za sledeće instrumente: flautu, lupofon, klarinet, violončelo, harfu, klavir, violinu, kontraforte ali i za trakaš Revox kojim će upravljati tejp umetnik Jérôme Noetinger (Žerom Notanže), koji će kontrolisati i miksetu. Ansamblom će dirigovati Michael Wendeberg (Mihael Vendeberg). Ovo elektroakustično delo traje oko 45 minuta. Ansambl Proton iz Berna osnovan je 2010. i posvećen isključivo novoj muzici i savremenim kompozitorima.

https://ensembleproton.ch/en/

Poznati i svetski priznati elektroakustički par Ričard Beret i Milana Zarić izvešće svoje delo Nokturna. Kompozicija se izvodi na električnoj harfi i elektronici i istražuje stalnu promenu izmeđe spontane i komponovane muzike. Trajanje 15 minuta.

Realizacija koncerta sufinansirana je od fondacije «Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture», a organizuje se kroz Program 2K+ (permanentni antifestival savremenog zvuka) Kulturnog centra Vojvodine.

Fb event: https://www.facebook.com/events/265566724350821/