Koncert 2K+ Dragana Tomić i zeitkratzer

Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski” organizuje koncert u okviru antifestivala 2K+ u subotu, 1. jula, sa početkom u 20 časova.

Slobodan ulaz!

„Srpske ljubavne pesme”

Dragana Tomić / vokal
Reinhold Friedl / klavir
Hayden Chisholm / saksofon
Nenad Marković / truba
Hillary Jeffery / trombon

Dragana Tomić je beogradska pevačica i jedna od prvih žena u Srbiji koja svira tradicionalni kaval. Dragana je majstor balkanskih narodnih formi i kako sama sebe naziva „umetnički nomad”. „Tradicionalna muzika i kultura su besmislene bez lokalnih zajednica koje ih neguju“, kaže Dragana, koja godinama putuje u udaljene krajeve jugoistočne Evrope, usavršavajući svoju vokalnu i instrumentalnu tehniku. Dragana od 2010. godine igra u pozorišnom komadu „Život i smrt Marine Abramović“, autora Boba Vilsona.

zeitkratzer je solistički ansambl, osnovan 1999. godine. Okuplja devet članova koji žive u različitim evropskim gradovima — od Berlina do Palerma, od Beograda do Osla — koji se sastaju širom sveta kako bi radili zajedno. Savremena i impovizovana, ambijentalna i narodna muzika, noise, eksperimentalni i industrijski rok, žanrovi su koje zeitkratzer izvodi, zahvaljujući bogatom iskustvu i raznovrsnošću muzičara.

Koncert je pozdržala Ambasada Savezne Republike Nemačke Beograd